אם אתם חיים עם סוכרת, אתם כנראה יודעים כבר הכל על חשיבות איזון רמות הסוכר בדם על ידי תזונה מותאמת לסוכרת. בחירה במזונות הנכונים יכולה להשפיע רבות על ניהול רמות הסוכר בדם, אבל לעיתים קשה לדעת אילו מזונות נחשבים לבחירות טובות ואילו לפחות.
10 המזונות הבאים יכולים לעזור לכם לנהל את רמות הסוכר בדם ולשמור על הערכים הנכונים במדדים:
1. יוגורט לא ממותק
יוגורט פרוביוטי הוא בחירה מצוינת לניהול רמות הסוכר בדם. מחקר בתחום הראה כי יוגורט פרוביוטי יכול לתרום להורדת רמות הסוכר בצום והמוגלובין A1C בקרב אלו עם סוכרת מסוג 2. הוא מכיל חיידקים ידידותיים לשמירה על פעילות המעיים וחלבון שיעזור לווסת את הרעב ולשמור על השרירים – גורמים שיכולים לתרום בעקיפין לניהול רמת הסוכר בדם. בחרו יוגורט לא ממותק עבור תכולת סוכר נמוכה וחלבון גבוה.
מומלץ לנסות! קערה של יוגורט לא ממותק עם כמה פירות יער ואגוזים.
2. אוכמניות
ישנן עדויות מבוססות מדע על היתרונות הבריאותיים של אוכמניות. במחקר בו השתתפו גברים עם סוכרת מסוג 2, צריכת כוס אחת של אוכמניות מדי יום (במהלך היום) במשך שמונה שבועות הייתה קשורה לשיפור בהמוגלובין A1C ובטריגליצרידים. לכן, אוכמניות הן אופציה מצוינת, במיוחד אם אתם משתמשים באינדקס הגליקמי – דירוג המודד עד כמה מזונות ספציפיים מעלים את רמות הסוכר בדם – כדי לנהל נכון את הצריכה התזונתית בסוכרת. כוס אחת של אוכמניות טבעיות מכילה כמעט 4 גרם סיבים, שהם 14% מכמות הסיבים היומית המומלצת. בנוסף, הם מכילים רכיבי תזונה חשובים נוספים כמו ויטמין C ומגנזיום ומשמשים כחטיף כיפי וממלא באמצע היום.
מומלץ לנסות! חצי כוס אוכמניות טריות (או אוכמניות מופשרות וקפואות) עם יוגורט פרוביוטי לא ממותק.
3. שעועית
שעועית, במיוחד מסוג: אדומה או שחורה, היא בחירה מצוינת לסוכרתיים. היא מלאה בוויטמינים ומינרלים ומהווה גם מקור מצויין לסיבים. היא אלטרנטיבה מצוינת לבשר בכל הנוגע למתן מענה לצרכי החלבון שלכם.
מומלץ לנסות! החליפו בשעועית את הבשר במתכון הבולונז האהוב עליכם.
4. עלים ירוקים
לעלים ירוקים כהים כמו תרד וקייל יש ערכי אינדקס גליקמי נמוכים מאוד, בנוסף, הם מכילים רכיבים מזינים מועילים רבים כמו סיבים וויטמין C. הם טובים לצריכה גם טריים וגם מבושלים גם מה שהופך אותם לקלים לשילוב בתזונה היומית שלך.
מומלץ לנסות! להוסיף חופן גדוש של עלי בייבי תרד לתוך הסלט היומי או להשתמש בקייל במקום חסה בסלט.
5. תמרים
לתמרים יש אינדקס גליקמי נמוך יותר בהשוואה לפירות יבשים אחרים והם דרך מצוינת לספק את את הצורך במתוק במהלך היום. תמר אחד מכיל כ-1.5 גרם סיבים ויכול להוות חטיף ממלא, בשילוב עם חלבון ו/או שומן.
מומלץ לנסות! תמר ממולא באגוז מלך טבעי.
6. מזון ייעודי המותאם לסוכרתיים
בגיל המבוגר ובעיקר בקרב סוכרתיים, ישנה נטייה טבעית לאיבוד מסת השריר, כוח שריר וירידה בתפקוד. לכן הדרישות התזונתיות עולות, בעיקר ברמות החלבון בתזונה היומית כדי לשמור על בריאות השריר, מסת השריר והתיפקוד. במידה ואתם מרגישים כי התפריט היומי שלכם אינו מספק את כל הדרישות התזונתיות ניתן להתייעץ עם הרופא המטפל או דיאטנית לגבי צריכה יומיומית של גלוצרנה פלוס אדוונס.
גלוצרנה פלוס אדוונס הינו משקה, המותאם לצרכים התזונתיים של מבוגרים סוכרתיים וכולל כ- 20 גרם חלבון בבקבוק (220 מ"ל) ורכיב ה HMB כמו גם הרכב פחמימות ייחודי עם אינדקס גליקמי נמוך המותאם לסוכרתיים. גלוצרנה פלוס אדוונס הינו מזון ייעדי לשימוש בהמלצה ובפיקוח של רופא או דיאטן.
מומלץ לנסות! רכשו בבית המרקחת או בקופת החולים מספר בקבוקי גלוצרנה פלוס אדוונס ושמרו בביתכם, כך שתמיד יהיה לכם גיבוי לצרכים התזונתיים היומיומיים.
7. שיבולת שועל
שיבולת שועל היא בחירה טובה לניהול רמת הסוכר בדם בשל תכולת הסיבים העשירה שלה – ¼ כוס שיבולת שועל יבשה (כ-1 כוס מבושלת) מכילה 4 גרם סיבים. הם יכולים לעזור בניהול רמת הסוכר בדם בהשוואה לארוחות בוקר גליקמיות גבוהות יותר הודות לסיבים התזונתיים שיכולים להאט את ספיגת הפחמימות ולסייע במניעת עליות פתאומיות ברמות הסוכר בדם.
מומלץ לנסות! הכינו חטיפי גרנולה ביתיים משיבולת שועל. הוסיפו זרעים או אגוזים לפי טעמכם – רק זכרו לשמור על סוכר נמוך.
8. פטריות
לפטריות יש ריכוז גבוה של סיבים תזונתיים שהוכחו כמפחיתים את תגובת הגלוקוז בדם. ובנוסף, לפטריות יש אינדקס גליקמי נמוך (לא מעלות הרבה את רמות הסוכר לאחר הארוחה) ומגיעות במגוון אפשרויות – פורטובלו, שמפיניון, שיטאקי, ועוד.
מומלץ לנסות! פטריית פורטובלו בגריל מהווה חלופה מצוינת לקציצת בקר או המבורגר.
9. בצל
במשך אלפי שנים, השתמשו בבצל גם למטרות רפואיות בשל יתרונותיו הבריאותיים השונים. ראשית, באופן טבעי, הוא מהווה אפשרות טובה כירק דל פחמימות שניתן לשלב בקלות עם ירקות אחרים בצורה של מנה עיקרית או תוספת, טרי או מבושל, כדי לסייע בניהול רמת הסוכר בדם. בנוסף, הבצל מכיל גם נוגד חמצון בשם קוורצטין, המספק תכונות אנטי דלקתיות.
מומלץ לנסות! הוסיפו בצל קצוץ לעוף או לסלט ירקות.
10. דוחן
דוחן שייך למשפחת הדגנים המלאים אך לא מוערך מספיק. דגן זה נטול גלוטן ועשיר בסיבים תזונתיים ובהשוואה לאורז או חיטה, לדוחן יש אינדקס גליקמי נמוך יותר. ניתן להשתמש בו בדומה לאופן שבו מכינים מנת אורז.
מומלץ לנסות! השתמשו בדוחן כבסיס לקערת ירקות במקום אורז או קינואה.
בנוסף לבחירות אחרות של אורח חיים בריא, שילוב של 10 מזונות עשירים בחומרים מזינים אלה בתזונה שלך יכול לספק לך גישה של 360 מעלות לניהול רמת הסוכר בדם ותמיכה באורח חיים בריא.
IL-ENSPA-2400035